Clouds of Sils MariaPogledaj trailer!

Филм

драма (2014)

Clouds of Sils Maria

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,889%
Clouds of Sils Maria

Година:

2014

Жанр:

драма

Траење:

124 мин

Режија:

Olivier Assayas

Сценарио:

Olivier Assayas


Главни улоги:


Juliette Binoche
  >  Maria Enders
Ricardia Bramley
  >  Talk Show Host
Ben Posener
  >  Journalist in London
Aljoscha Stadelmann
  >  Urs Kobler
Kristen Stewart
  >  Valentine
Angela Winkler
  >  Rosa Melchior
Hanns Zischler
  >  Henryk Wald
Brady Corbet
  >  Piers Roaldson
Chloë Grace Moretz
  >  Jo-Ann Ellis
Nora Waldstätten
  >  Actress in Sci-fi Movie
Johnny Flynn
  >  Christopher Giles
Lars Eidinger
  >  Klaus Diesterweg
Stuart Manashil
  >  Maria's Agent
Claire Tran
  >  Maria's London Assistant
Peter Farkas
  >  Journalist in Zürich

Опис:


Славната и позната актерка Марија Ендерс би требало повторно да глуми во драма која во дамнешните денови и ја прославила, но со оглед дека е во 40-тите ѝ е наменета улогата на Хелена, а не младата Сигрид која некогаш ја глумела. Со својата асистентка Валентина патува на краток одмор и оздравување во мало затурено село во швајцарските Алпи, имено во тек е разводот на Марија, а воедно ќе ја превземе и наградата за својот драг пријател, драмскиот писател Мелчор. Односот на Марија и нејзината марлива и сестрана асистентка е мошне комплексен, а животниот период во кој се наоѓа ѝ наметнува низа прашања и фрустрации.

Оливиер Асајас, ценет француски режисер и филмски критичар, во својот филм “Облаци над Силс Марија“ одлично профилирал два женски карактера низ нивниот однос кој започнува од строго професионален до пријателски, дури граничи со физичка атрактивност. Филмот го носат две врвни актерки Жилиет Бинош за чиј талент многу пати сме сведочеле и Кристен Стјуарт за чиј талент сега сведочиме низ новите филмови.

Асајас кој во овој филм покрај режијата го потпишува и сценариото, дејствието во филмот го изолирал на алпските пусти врвови и приказната ја проткајал со културолошки-филозофски подтекст.

Обете актерки се номинирани и освоиле награди на престижните фестивали од кои посебно се истакнуваат Цезар за споредна улога на Кристен Стјуарт и номинација за Златна палма во Кан.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • Après mai

    Après mai (2012)

    драма

    In the months after the heady weeks of May '68, a group of young Europeans search for a way to continue the revolution believed to be just beginning.
  • Noma My Perfect Storm

    Noma My Perfect Storm (2015)

    документарен

    Noma, gurmanska oluja je kreativno putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija. Kako je uspeo da načini revolucionarni preokret u čitavom svetu gastronomije, izmislivši azbuku i rečnik kojima...
  • Anesthesia

    Anesthesia (2015)

    драма, трилер

    Животите на самодеструктивната ученичка (Kristen Stewart), домаќинка зависник од алкохол (Gretchen Mol) и осиромашен наркоман (K. Todd Freeman) се поврзани со бруталниот напад на професорот по...
  • Equals

    Equals (2015)

    драма, љубовен, романса, научна фантастика

    Дејствието во филмот се врти околу колегите Ниа и Силас, кои живеат во футуристичко утописко друштво со името “Колектив“ во кое нема криминал и насилство. ТИе се избришани со генетски инженеринг, кој...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • kumek
    Master translator
    14.04.2015. 14:27
    Clouds of Sils Maria (2014)



    IMDB

    Na vrhuncu njene međunarodne karijere, od Marije Enders traže da ponovo glumi u njenoj čuvenoj predstavi od pre dvadeset godina. Ali tada je igrala ulogu Sigrid, atraktivnu mladu devojku koja razoružava i na kraju
    navodi na samoubistvo svoju gazdaricu Helenu. Sada od nje traže da nastupi u drugoj ulozi - starije Helene. Ona polazi sa svojim asistentom na probu u Sils Maria, udaljeni region Alpa. Mlada holivudska starleta, sklona skandalima, igra ulogu Sigrid, a Marija se nalazi sa druge strane ogledala, licem u lice sa dvosmisleno šarmantnom ženom, koja je u suštini, neprijatni odraz nje same.

    Scenario i režija: Olivier Assayas
    U glavnim ulogama: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz


    [TUBE]5L-9rcEhGm4[/TUBE]

    Prevod:
    1sasha


    TITL

    kumek2015-04-15 09:22:58

{{message}}

{{item.title}}