BoiseuPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,2
Boiseu

Година:

2021

Жанр:

драма, криминалистички, акција

Траење:

109 мин

Режија:

Gok Kim
, Sun Kim


Главни улоги:


Kim Hee-won
  >  Captain Lee Kyu-Ho
Mu-Yeol Kim
  >  Mr. Kwak
Park Myeong-hoon
  >  VP. Jeon
Yo-Han Byun
  >  Han Seo-Joon
Joo-Young Lee
  >  Hacker Ggang-Chil

Опис:


Bivši detektiv Seo-joon (Biun Yo-han), sada šef terenskog operativnog tima na gradilištu u Busanu, zajedno sa svojom porodicom i kolegama je žrtva vojs-pišinga. On pronalazi organizaciju odgovornu za to i prodire u pozivni centar u Kini. Iznenađen sistemskim pristupom i razmjerom vojs-pišinga, upoznaje Pro Kvaka (Kim Mu-yeol), šefa planiranja. Znao je da povratak novca zarađenog prevarom predstoji kao herkulovski zadatak...

Oбработил/ла:

HiDe
  • Слично за гледање
  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    27.05.2022. 21:51
    Nisam čitao Joxer-ov komentar ( posle pogledah i videh dosta sličnosti),jer je specifična a opet stara tema, ali na žalost usavršava se i ponavlja. U tom stilu možda ću ponoviti nešto što je već napisao.

    Ok opis , možda bih dodao Seo-Joon bivši policajac, radi na gradilištu, diverzijom na istom njegova žena je žrtva Voice phishing-a ( da ne pišem ima puno napisano na netu i dokumentaraca) a njegov šef vezano za osiguranje radnika,
     žena usled šoka doživljava nesreću u saobraćaju i završava u bolnici, šef prolazi gore, a ‚`bivši `detektiv kreće u raskrinkavanje i obračun odgovornih za prevaru i tu kreću peripetije  od Koreje, pa se veći deo nastavlja u drugoj državi,
    uporedo sa njim i  korejska policija radi na slučaju prevare (a). Možda je i više nego što treba, ali mislim da nisam otkrio previše, da bi nekom zasmetalo.
    Mislim nema ovde previše filozofije osim da se vidi način ponašanja (modus operandi) prevaranata i u suštini dobijena bitka, ali ne i rat, borba i dalje traje, i trajaće.

    Žanr pa rekao  bih samo kriminalistički i akcija, drama kako se definiše u opštem u tragovima.
    Sigurno bolje da akcijamo nego da dramimo.

    Naivnosti su pripisati, poruci koju šalje film i poziv na oprez uopšteno , mada u suštini  jesu usvršili tehnike i gađaju prvenstveno starije osobe, i dalje prolaze nekad pod paravanom raznih institucija, česte su npr sms prevare u vidu pomoći drugim osobama. Zatim hakovanje različitih tipova, pa onda lažni profili i aplikacije za upoznavanje ( ima jedan dokumentarac vezan za FB u emisiji Dosije), društvene mreže ( maloletnici posebno), bilo je kroz dosta filmova i dokumentaraca.
      
    U suštini mislim da nije na odmet svako malo upozoravati na ovakve stvari, ja sam upoznat preko dokumentaraca pa mi film nije ostavio neki poseban utisak, ali eto i poziv za možda neki drugi film da se više obrati pažnja roditelja na društvene mreže, slično za lažne profile za upoznavanje na `slepo` i možda malo više ubuduće da se čačne odeljenje za visokotehološki kriminal.

    U svakom slučaju mislim da treba pogledati, iako ste upoznati sa temom.
    AlexDeLarge2022-05-28 17:48:07
  • JoxerTM
    eXtreme member
    15.05.2022. 23:02
    Ne shvaćam prethodni komentar...

    Opis nije u redu.
    Glavni lik u filmu ne gubi sve. Žena mu je završila u bolnici, ali živa je.
    Međutim je žrtva telefonske prevare, a on, bivši policajac, na svoju ruku krene razbiti kriminalnu organizaciju koja vara ljude.

    Nisam bio gledao trailer (ako ga ima) pa sam mislio prema sinopsisu da će ovo biti kakav žešći psihološki triler, no nije!
    Dobro je navedeno gore, akcijski krimić.
    I to sa baš dobro koreografiranim fajtom te pokojom akrobacijom.

    Na žalost i sa u pojedinim trenucima ne baš uvjerljivim scenama, pa ćete npr. češkati glavu kad vidite kako korejska policija operira po Kini, ma da, baš.

    Bez obzira na nelogičnosti, jedino što sam gledao o telefonskim prevarama dosad je dvodijelna priča u seriji Taxi Driver - opet korejski proizvod.
    I tamo je to napravljeno, barem meni, bolje. Nekome će vjerojatno više odgovarati film.
    Ali izgleda da se druge države ne usude snimati ovakvo što, iako prevare ove vrste i dalje postoje.

    Ne očekujte sad tu nekakva čuda, napisati priču o telefonskim prevarama koja nije dosadna drametina nije lako, pa treba oprostiti pokoji gaf.

    Najiskrenije se nadam da će, kad već nitko drugi neće, sljedeći korejski prevaranti za obračunati se s njima na filmskom ekranu biti fejsbučki hakirani profili, bitkonj navlakuše ili tinder fukse.

    Penzići gledati pod obavezno.
    Ostali po želji, ili ovo ili Taxi Driver (na netflixu ili vikiju, nema naše prijevode!), jedno od dvoje nemojte propustiti.
    JoxerTM2022-05-15 23:16:08
  • aleksayu
    eXtreme member
    10.05.2022. 09:59
    Hvala teroristo na prevodu! Vratio sam se na pastasutu koju si spremio....

{{message}}

{{item.title}}