Blinkende lygterPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
7,770%
Blinkende lygter

Наслов:

Trepćuća svetla

Година:

2000

Жанр:

криминалистички, комедија, акција

Траење:

109 мин

Режија:

Anders Thomas Jensen

Сценарио:

Anders Thomas Jensen


Главни улоги:


Iben Hjejle
  >  Therese
Peter Andersson
  >  Færingen
Jesper Asholt
  >  Torkilds Far
Helle Dolleris
  >  Torkilds Mor
Sofie Gråbøl
  >  Hanne
Frits Helmuth
  >  Carl
Solbjørg Højfeldt
  >  Peters Mor
Henning Jensen
  >  Peters Far
Nikolaj Lie Kaas
  >  Stefan
Bent Mejding
  >  Farfar
Mads Mikkelsen
  >  Arne
Søren Pilmark
  >  Torkild
Ole Thestrup
  >  Alfred Jæger
Ulrich Thomsen
  >  Peter
Niels Anders Thorn
  >  William

Опис:


Četiri sitna kriminalca iz Kopenhagena uspevaju da prevare šefa mafije i ukradu mu preko 4 miliona danskih kruna, koje su trebali da mu donesu. U pokušaju da pobegnu u Barselonu, bivaju prisiljeni da se zaustave i odsednu u maloj razrušenoj kući na selu i tamo ostanu skriveni nekoliko nedelja. Polako, jedan po jedan, počinju da shvataju da bi ustvari želeli da ostanu tu i da započnu novi život. Renovirali su kuću i pretvorili je u restoran, ali njihova prošlost će ih nažalost stići na kraju.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    28.05.2020. 16:51
    Za one koji su gledali I Kina spiser de hunde, ovo je slična šema, samo što priča ode u drugom smjeru. Što bi se reklo, provjereni sastojci ali malo drugačiji recept.

    Za one koji nisu gledali, radi se o grupi sitnih kriminalaca, film će pokazati kako i kad su se počeli družiti, koji svojim višegodišnjim mukotrpnim "radom" nisu uspjeli steći uvjete za pristojan život. Čitaj: pare. Pa će jedan od njih doći na ingenioznu ideju da upravo opljačkane milijune ne predaju naručitelju nego da ih zadrže i zbrišu u Barcelonu. Kako to biva u Jensenovim scenarijima, svi planovi padaju u vodu, a svijet je satkan od gomile apsurdnih situacija. A i likova.

    Na žalost prijevod nije baš dobar jer je preveden loš engleski, pa bi bilo lijepo kad bi se netko pozabavio i poboljšao ga s kakvom prilagodbom jer ovaj bombon od filma definitivno zaslužuje bolje.

    Ali to ne znači da vam se film neće svidjeti! Ozbiljno mislim da će gledatelj, bilo kojeg ukusa, zaključiti najmanje da je dobar. Iako je ako se mene pita još bolji.
    Ne vjerujem da se nekome uopće neće svidjeti (unatoč slabašnim titlovima) stoga od mene preporuka.

{{message}}

{{item.title}}