Beneath the Planet of the ApesPogledaj trailer!

Филм

акција, научна фантастика, авантура (1970)

Beneath the Planet of the Apes

Оцена од корисниците
Средно
6,141%
Beneath the Planet of the Apes

Година:

1970

Жанр:

акција, научна фантастика, авантура

Траење:

95 мин

Режија:

Ted Post

Сценарио:

Mort Abrahams
, Pierre Boulle
, Paul Dehn


Главни улоги:


Kim Hunter
  >  Zira
James Franciscus
  >  Brent
Tod Andrews
  >  Skipper
Victor Buono
  >  Fat Man
Eldon Burke
  >  Gorilla Sgt.
Don Pedro Colley
  >  Ongaro
Jeff Corey
  >  Caspay
Maurice Evans
  >  Dr. Zaius
Thomas Gomez
  >  Minister
James Gregory
  >  Ursus
Linda Harrison
  >  Nova
Paul Richards
  >  Mendez
Gregory Sierra
  >  Verger
Natalie Trundy
  >  Albina
David Watson
  >  Cornelius

Опис:


Nakon što je u dalekoj budućnosti astronaut Taylor shvatio da je planet majmuna na kojem se našao zapravo Zemlja, na isti se planet spušta nova ljudska letjelica, s posadom koja je pošla u potragu za Taylorom. Međutim, spuštanje svemirske letjelice preživio je samo astronaut Brent, koji susreće Taylorovu družicu Novu i želi od nje saznati što se dogodilo s Taylorom. Međutim, njih dvoje uskoro padnu u majmunsko zarobljeništvo, gdje im znanstvenica Zira, koju je Taylor prethodno iznimno zainteresirao, i njezin suprug Cornelius pokušavaju pomoći. Naposljetku Brent i Nova uspiju pobjeći iz majmunskih uza, te otkriju tajno podzemno područje u kojem čudan religijski kult obožavanja atomske bombe njeguje skupina ljudi telekinetičkih sposobnosti. Ispostavi se da je u njihovom zatočeništvu i Taylor...

"Ispod planeta majmuna" drugi je od ukupno pet filmova iz serijala Planet majmuna, ujedno i zadnji u kojem se pojavljuje legendarni Charlton Heston (Ben-Hur, Omega Man, Green Soylent, Potres). Riječ je o vrlo solidnom ostvarenju zanimljive ambijentacije i dizajna te sigurne režijske izvedbe Teda Posta (Magnum Force, Cagney & Lacey), a duh vremena u njemu je itekako vidljiv u kritičkom odnosu spram hladnoratovske utrke supersila u naoružanju, na koju se ovaj film alegorijski referira.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • IgaBiva
    eXtreme member
    01.01.2024. 01:58
    Prilično bezvezna nastavak kultnog sf filma "Planeta majmuna". Ali, sećam se svog klinačkog oduševljenja kada sam našao ovaj film na RAI dok sam na letovanju drndao mali "Junost" crno-beli tv, letujući čini mi se u Umagu. Čini mi se i da ovaj film nije prikazivan u jugoslovenskim bioskopima.

{{message}}

{{item.title}}