BacalaureatPogledaj trailer!

Филм

драма (2016)

Bacalaureat

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Средно
7,7
Bacalaureat

Година:

2016

Жанр:

драма

Траење:

128 мин

Режија:

Cristian Mungiu

Сценарио:

Cristian Mungiu


Главни улоги:


Lia Bugnar
  >  Magda
Constantin Cojocaru
  >  Locksmith
Vlad Ivanov
  >  Chief Inspector
Adrian Titieni
  >  Romeo
Abbas Astaneh
  >  Exam Commitee President
Valeriu Andriuta
  >  Suspect no 4
Ioachim Ciobanu
  >  Suspect no 1
Petre Ciubotaru
  >  Vice-Mayor Bulai
Maria Dragus
  >  Eliza
Ioana Chitu
  >  Paramedic (voice)
Rares Andrici
  >  Marius
Mãlina Manovici
  >  Sandra
Alexandra Davidescu
  >  Romeo's mother
Eniko Benczo
  >  Mrs. Mariana
Mihai Coroianu
  >  Suspect no 3

Опис:


Приказна за доктор од романскиот град Цлуј, Ромео чијашто ќерка Елиза е одличен ученик, и нејзе и треба само уште добро напишана матурска тема за да добие стипендија за студии во Лондон. Меѓутоа, неколку дена пред матурата, Елиза ќе ја нападнат среде бел ден а притоа и силуваат, па нејзиниот татко е загрижен дали таа ќе биде доволно смирена за да ја напише добро матурската тема. Ромео бара одредени попусти за својата ќерка и скоро несвесно влегува во мрежа на корупција по принципот “јас тебе, ти мене“, по која функционира целото романско друштво.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (6)
  • Alle Anderen

    Alle Anderen (2009)

    драма, љубовен, романса

    Prilikom ljetnih praznika na Sardiniji mladi njemački par, Chris (L. Eidinger) i Gitti (B. Minichmayr), provode naoko prekrasne trenutke i lijepo se zabavljaju. No nisu baš načisto što uistinu...
  • Rester vertical

    Rester vertical (2016)

    драма, комедија

    Режисерот Лео тргнува во потрага за волк во Јужна Франција. При патувањето тој ја запознава Мери, овчарка со слободен дух која го заведува и после девет месеци го раѓа нивното дете. Страдајќи од...
  • Ha-Bayit Berechov Chelouche

    Ha-Bayit Berechov Chelouche (1973)

    драма

    A fatherless family immigrates to Israel from Egypt during the British Mandate period. The film traces the hardships the family suffers in the politically unstable country.
  • American Honey

    American Honey (2016)

    драма

    Тинејџерка која што нема што да изгуби во животот, се приклучува на екипа која продава списанија, па ќе заврши во светот на забавите и љубовта додека патува со својата екипа...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Vilin
    eXtreme member
    30.01.2018. 15:11
    Opšte sivilo i beznađe koje opisuje ovaj film izazviva još veću mučninu kada shvatimo da svi mi na Balkanu ustvari živimo ovaj film.
  • bojanadj
    Senior translator
    27.06.2017. 17:40
    Matura od mene dobija 7/10. Da sam odmah nakon gledanja pisala komentar dobila bi 6, jer mi je film na momente bio veoma spor i razvučen, a i kosio se s nekim mojim stavovima i načelima, ali pošto su me i danima nakon gledanja mučile u filmu viđene moralne dileme, smatram da je odradio više nego što mi činilo dok sam gledala. Često, kao roditelj, imam dileme dokle bi trebalo ići za i zbog svoje dece i pitam se dokle će roditelji gaziti sve svoje principe i sve ljude oko sebe, za i zbog svoje dece. Ovaj film je opisao samo jedan, ne ni posebno težak slučaj (mislim, radi se o budućnosti, ali hvala Bogu ne i o samom životu deteta, u smislu da je bolesna ili nešto tako), ali je svakako ponovo pokrenuo lavine pitanja u mojoj glavi. S dosadašnjim životnim iskustvom i stavovima i trenutnim problemima s kojima se nosimo kao porodica, nisam spremna da krivim svoja moralna načela i da gazim sve čemu učim svoju decu, jer smatram da čak i u ovom sve više i više iskvarenom svetu sposobni i pametni ljudi i dalje uspevaju da sami sebi prokrče put. Moje mišljenje je da su roditelji postali nerealni, jer ne mogu svi biti profesori, doktori, apotekari, naučnici, umetnici, uspešni i bogati programeri, biznismeni i istraživači. Uostalom, i da sva naša deca postanu sve to, da li će im to doneti sreću? Materijalno obezbeđena osoba ne znači i srećna osoba, a to nekako svi zaboravljaju u ovom našem ludom vremenu i svetu. Trava nam je večito zelenija na tuđoj livadi i umesto da malo stanemo ili bar usporimo i uživamo u onome što imamo, što smo stekli i što nam je život dao, svi samo trčimo i jurimo, ni sami ne znamo šta tačno. U mozak mi se urezala rečenica majke iz filma: "Biti pošten ima svoju cenu, a ja sam bila spremna da je platim." Meni je ova misao, odnosno pitanje ko je koju cenu spreman da plati, okosnica celog filma.
  • kadetoni
    Moderator
    26.05.2017. 23:55
                                      
                                               6/10
    U filmu su obrađene "naše" teme, problematika "društva u tranziciji", mito i korupcija. Narodski rečeno, nameštaljke, muljanja i prevare. Režiser je sa moralnog gledišta, hteo malo da uvije, ulepša i opravda, prikazujući to kroz veliku ljubav oca prema ćerki, koji je spreman da sve uradi za njen uspeh. Čak i da prekrši svoje principe i moralne norme, ali u njegovom životu nije to jedino kršenje.
    Ne može veća ocena jer mi je film nedovršen, teralo me da ga gledam u cugu, a stalno je nešto falilo.  
    Kolega Aca mi upravo otkri šta. Thumbs Up

    [QUOTE=aca1] u čitavom filmu nema ni muzičke podloge... Mislim da je ovde trebalo da se ubaci malo zdravog humora  
    [/QUOTE]

{{message}}

{{item.title}}