August: Osage CountyPogledaj trailer!

Филм

драма (2013)

August: Osage County

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,364%
August: Osage County

Година:

2013

Жанр:

драма

Траење:

121 мин

Режија:

John Wells

Сценарио:

Tracy Letts


Главни улоги:


Ewan McGregor
  >  Bill Fordham
Julia Roberts
  >  Barbara Weston
Juliette Lewis
  >  Karen Weston
Dermot Mulroney
  >  Steve Huberbrecht
Meryl Streep
  >  Violet Weston
Sam Shepard
  >  Beverly Weston
Newell Alexander
  >  Dr. Burke
Chris Cooper
  >  Charlie Aiken
Margo Martindale
  >  Mattie Fae Aiken
Julianne Nicholson
  >  Ivy Weston
Jerry Stahl
  >  Liquor Store Owner
Abigail Breslin
  >  Jean Fordham
Misty Upham
  >  Johnna Monevata
Benedict Cumberbatch
  >  Little Charles Aiken
Will Coffey
  >  Sheriff Deon Gilbeau

Опис:


Црна комедија со наградуваните актери: Август во округот Осага, ги следи животите на силните жени од семејството Вестон, чии патишта се разделиле. Семејната криза ги враќа во Оклахома, во куќа во која израснале како и кај дисфункционалната жена која ги одгледала - нивната мајка.
Филмот веќе го најавуваат како потенцијален добитник за Оскар.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (15)
  • Florence Foster Jenkins

    Florence Foster Jenkins (2016)

    биографски, драма, комедија, музички

    Вистинска приказна за наследничката Флоренс Фостер Џенкинс, која сонувала да стане оперска пејачка и покрај нејзниот лош пејачки глас. Џенкинс ги користела своите врски, моќ и богатство за да го...
  • Wreckers

    Wreckers (2011)

    драма

    Bračni par se vraća na selo gde su odrasli i gde žele da zasnuju porodicu. Dolazak muževljegog brata, dovešće do otkrivanja porodičnih tajni koje supruga nije znala...
  • Doubt

    Doubt (2008)

    драма, мистерија

    Džon Patrik Šenli prenosi svoj pozorišni komad "Sumnja" na veliko platno u ovoj priči o potrazi za istinom, silama promene i razornim posledicama slepe pravde u dobu definisanom moralnim osudama...
  • Blue Jasmine

    Blue Jasmine (2013)

    драма

    Џасмин (Кејт Бланшет) е разочарана некогашна богаташка и припадничка на високо друштво, чиј маж контроверзниот бизнисмен Хол (Алек Болдвин) заминува во затвор поради измама, каде себеси си го одзема...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • aleksandar-kojic
    Active member
    21.10.2023. 16:34
    Violet Weston : "Hvala Bogu da ne možemo da vidimo budućnost, nikada ne bismo ustajali iz kreveta."

    "Crna tragedija" u kojoj Sam Shepard glumi epizodnu ulogu!!! Ostala ekipa: Meryl Streep,Julia Roberts,Ewan McGregor,Julianne Nicholson,Juliette Lewis i još mnogo dobrih glumaca.Eric Claptonova ploča "Slowhand" je na gramofonu tokom celog filma.Još ako dodamo američkog književnika Tracy Lettsa koji je radio scenario,i dobio Pulicerovu nagradu 2008,za ovo delo,onda to mora da valja.

    Vremešna gospođa Violet Weston (Meryl Streep) ima rak grla i ovisnica je koja nekontrolisano guta pilule za smirenje uz mnogo alkohola i proždire cigarete. Ona je žena teške naravi,psihički razorena,ljuta na sve koji su zdravi i na samu sebe,ohola,cinična,vulgarna,prepuna mržnje, stalno drogirana, tetura po kući i vređa svakog ko se pojavi u blizini.Ako je neko najbolje odglumio najgrđu goropadnu vešticu-onda je to ona u ovom filmu.Nikad je nisam video u takvoj ulozi.

    Jedne večeri je njenom mužu (Sam Shepard) dozlogrdilo sve,pa odlazi da prekrati svoje muke.Njegov nestanak je povod za okupljanje porodice.Violet ima tri kćerke,čiji putevi su se davno razišli i ni jedna od njih nije srećna.Obiteljska kriza vraća ih u Oklahomu,u kuću gde su odrasle i disfunkcionalnoj ženi koja ih je odgojila - njihovoj majci.Ono što pratimo u naredna dva sata je "funeral dinner ",gde se članovi porodice okupljaju kako bi jedni drugima bili podrška, ali u ovom slučaju su se okupili kako bi pokidali i ono malo veza koje su ih držale zajedno. Dijalozi su veoma oštri, dok se sve vreme smenjuju prepirke i svađe, koje povremeno izgledaju kao bokserski meč.Violet: "I thought we were having a funeral dinner not a cockfight."

    Porodična tragedija izaziva napetosti i neizbežno otkrivanje tajni. Kćerke Weston će biti prinuđene da preispitaju sebe i svoje živote htele to ili ne.Sve one su ravnopravni pripadnici ove haotične porodice, u kojoj vladaju prećutni odnosi, sa brojnim ignorisanim problemima iz prošlosti i nesuglasicama.Violet Weston puši,pije i bez pardona povređuje svoje najmilije, opsesivna je kontrolom i ponosna na svoju unutrašnju snagu, a duboko u sebi je veoma nesrećna,kao i svi u ovom filmu.Ni kćerke ne ostaju dužne majčinim ispadima - Violet Weston: "I'm not hungry! " Barbara Weston: "Eat the fish, bitch!".

    U filmu u kome se sve svodi na dijaloge veoma bitan aspekt konačnog utiska su glumci, koji su ovde zaista na visini zadatka. Impresivna glumačka ekipa efektno predstavlja emotivno pražnjenje svih učesnika ove porodične melodrame. Vidljiva je hemija između glumaca i svoj posao su odradili maksimalno korektno. Njihovi likovi, koliko god mi očekivali da postanu bolji na kraju filma, ostanu u još većim problemima i, uglavnom, dobiju ono što zaslužuju.Za one koji nisu gledali ovaj film,mogu samo da kažem: Dobrodošli u okrug Osage, Oklahoma na avgustovskoj vrelini!
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    14.02.2019. 16:37
    Vidim da je IMDB izbacio žanr "komedija" za ovaj film. 0% komedija (crna, bela, siva, šarena). Drama 100%. Životna drama.

    Meril Strip je maestralno odigrala i zaslužila Oskara za koji je nominovana. Bez sujete, ubedljiva, glavni nosilac filma. Džulija Roberts je takođe odlično odigrala svoju ulogu ali ne zaostaju ni ostale velike holivudske zvezde u ovom filmu. 65 nominacija, 16 osvojenih nagrada.

    Pre bih rekao "nesrećna i odbačena" žena nego disfunkcionalna žena. Ne zameram ni toku priče i napadima iskrenosti pojednih članova familije, trpanje tema,... ali američka priča zgodno smeštena u Oklahomu, klasičan stereotip. Ne verujem da ovakva drama može da se snimi u Njujorku, Pensilvaniji, Mejnu, Ilinoisu, Ohaju, Viskonsinu... na Severu. Sa tabu temom.

    Kada se neke bitne i životne teme u porodici guraju pod tepih godinama, onda nema sloge i sreće. A kada isplivaju napokon na površinu onda je kasno. Doduše, po meni nikada nije kasno. Realna priča, nije depresivna. Ali u SAD je sasvim normalno da deca što pre/ranije odu od roditelja i zaposle se/okuće/ožene-udaju. Sindrom "praznog gnezda". A onda se vrate da bi ubacili svoje ostarele i zapostavljene roditelje u privatne staračke domove, a imovinu roditelja rasprodaju bud zašto. Bilo, jeste i biće.

    Sasvim solidan film. Preporuka.     Danilo-Naissus2019-02-14 16:42:07
  • Isolation
    member
    19.10.2017. 09:00
    Odlican film,,oji govori kako se porodica raspada zbog otudjenja,neiskrenosti,lazi,tajni..itd.Fantasticna gluma Meryl Streep,kao i uvek,na surov ali istinit nacin prikazuje kako sve tajne na kraju isplivaju na povrsinu.Ne slazem se da je film depresivan,nego realistican i pogadja u centar.Ljudi ne vole da gledaju ono sto im se ne svidja,pa to nazivaju depresijom.Depresija je bolest,ine treba je koristiti u ni jednom drugom znacenju,ili opisu necega.Pogledao sam 3 puta ovaj film,odlican je.

{{message}}

{{item.title}}