Article 99Pogledaj trailer!

Филм

драма, комедија (1992)

Article 99

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,146%
Article 99

Наслов:

Član 99

Година:

1992

Жанр:

драма, комедија

Траење:

100 мин

Режија:

Howard Deutch

Сценарио:

Ron Cutler


Главни улоги:


Ray Liotta
  >  Dr. Richard Sturgess
Kiefer Sutherland
  >  Dr. Peter Morgan
Lea Thompson
  >  Dr. Robin Van Dorn
Kathy Baker
  >  Dr. Diana Walton
John Mahoney
  >  Dr. Henry Dreyfoos
John C. McGinley
  >  Dr. Rudy Bobrick
Jeffrey Tambor
  >  Dr. Leo Krutz
Forest Whitaker
  >  Dr. Sid Handleman
Julie Bovasso
  >  Amelia Sturdeyvant
Leo Burmester
  >  Shooter Polaski
Keith David
  >  Luther Jermoe
Troy Evans
  >  Pat Travis
Lynne Thigpen
  >  Nurse White
Eli Wallach
  >  Sam Abrams
Noble Willingham
  >  Inspector General

Опис:


Američki ratni veterani imaju po zakonu doživotno pravo na besplatne zdravstvene usluge. Ali, postoji "kvaka" u članku 99 tog zakona. Veteran ima pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu, ali ako se ne može utvrditi šta je tačno u ratu izazvalo njegove zdravstvene probleme, onda nema to pravo. U bolnicu koja leči samo veterane jednog dana stiže na stažiranje mladi dr Piter Morgan. Direktor bolnice, birokrata dr Henri Drajfus, odmah ga upozori da bolnica ne dobija dosta novca od države i da se zato često moraju donositi teške odluke. To drugim rečima znači da se neke pacijentie leče, a neke ne. Tu se bolnica uvek izvlači na "članak 99".
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • cersei
    Junior translator
    17.05.2016. 19:31
    Article 99 (1992)



    Režija: Howard Deutch
    Scenarij: Ron Cutler
    Žanr: Drama, Comedy

    Jezik: Engleski
    Država: USA
    Trajanje: 1h 40min


    [TUBE]Iyqsyb_0y0o[/TUBE]


    Uloge:

    Ray Liotta, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Lea Thompson, John C. McGinley, John Mahoney 



    Želeći osigurati pravilnu njegu pacijentima veteranske bolnice grupa odvažnih liječnika čini sve kako bi zaobišli bešćutne birokracijske zakone.
    Američki ratni veterani imaju po zakonu doživotno pravo na besplatne zdravstvene usluge. Ali, postoji "kvaka" u članku 99 tog zakona. Veteran ima pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu, no ako se ne može utvrditi što je točno u ratu izazvalo njegove zdravstvene probleme, onda nema to pravo. U bolnicu koja liječi samo veterane jednog dana stiže na stažiranje mladi dr. Peter Morgan (K. Sutherland). Upravitelj bolnice, bešćutni birokrat dr. Henry Dreyfoos (J. Mahoney), odmah ga upozori da bolnica ne dobiva dosta novca od države i da se zato često moraju donositi teške odluke. To drugim riječima znači da se neke pacijente liječi, a neke ne. Tu se bolnica uvijek izvlači na "članak 99".

    U čekaonici jedan veteran kaže drugom da u bolnici liječe samo bogate i one s "vezama". Dok oni razgovaraju, drugi veteran - kojeg nisu htjeli zadržati u bolnici - doslovce podivlja, uleti automobilom u bolnicu i pokuša pucajući uzeti nekoliko talaca. Ipak, dr. Richard Sturges (R. Liotta) ga nekako umiri. Sturges je idealist koji na domišljate načine "zaobilazi" birokraciju kako bi pomogao pacijentima. Ako je, primjerice, odobreno da se na pacijentu obavi jeftini operativni zahvat, a treba mu skuplji, Sturgess će izvesti skuplji, a u papire će zapisati da je izveo jeftiniji. U toj borbi s birokracijom zdušno mu pomažu kolege Sid Handleman (F.Whitaker), Robin Van Dorn (L. Thompson) i Rudy Bobrick (J. C. McGinley). Glavni im je neprijatelj - dr. Henry Dreyfoos...
    izvor:mojtv






{{message}}

{{item.title}}