Anna and the King of SiamPogledaj trailer!

Филм

биографски, драма, љубовен, романса (1946)

Anna and the King of Siam

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,188%
Anna and the King of Siam

Година:

1946

Жанр:

биографски, драма, љубовен, романса

Траење:

128 мин

Режија:

John Cromwell

Сценарио:

Sally Benson
, Talbot Jennings
, Margaret Landon


Главни улоги:


Linda Darnell
  >  Tuptim
Rex Harrison
  >  King Mongkut
Lee J. Cobb
  >  Kralahome
Irene Dunne
  >  Anna Owens
Dennis Hoey
  >  Sir Edward
Richard Lyon
  >  Louis Owens
Mikhail Rasumny
  >  Alak
Tito Renaldo
  >  Prince Chulalongkorn (as a boy)
Gale Sondergaard
  >  Lady Thiang

Опис:


Šezdesetih godina 19. stoljeća mlada udovica Anna Owens (I. Dunne), po zanimanju učiteljica, prihvaća posao podučavanja djece sijamskoga kralja koji želi da ona usvoje zapadnjački način razmišljanja i kulturu. Ona sa sinom dolazi u Bangkok i odmah joj je jasno da će biti žrtva sukoba dviju različitih kultura. Kralj Mongkut (R. Harrison) poštuje Annu kao pridošlicu, iako ona pomalo plaši njegovo dvorsko osoblje, nenaviklo na ovakve goste. Malo-pomalo ona postaje kraljeva povjerenica i diplomatski savjetnik, a njihov će se odnos sve više i više produbljivati. Ipak, i ona će upasti u probleme: sprijateljit će se s lijepom konkubinom Tuptim (L. Darnell) koja se zaljubila u čovjeka u kojega se nije smjela i zbog toga zakonski mora biti kažnjena. Anna će stati na njezinu stranu...

"Anna i kralj Siama" prva je filmska adaptacija poznatoga romana američke književnice Margaret Landon, koji je nešto kasnije prerađen u broadwayski mjuzikl, a 1956. i 1999. po njemu su nastala dva slavna hollywoodska glazbena filma naslova "Kralj i ja".
Prvi film profinjeno je i ozbiljno ostvarenje izvrsnih glumačkih interpretacija - u glavnim ulogama nastupaju američka glumica I. Dunne (Cimarron, Strašna istina) i engleski glumac R. Harrison (Agonija i ekstaza, Moja draga gospođice). Redatelj je John Cromwell. Film je osvojio dva Oscara, za scenografiju i kameru. Za razliku od spomenutih mjuzikala, ovaj je film više usredotočen na prikaz sukoba viktorijanske kulture i istočnjačkih običaja i pogleda na svijet, nego na razvoj romanse dvaju glavnih likova, iako je njihov odnos dobro psihološki razrađen.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}