Ak-ui yeon-dae-giPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,8
Ak-ui yeon-dae-gi

Година:

2015

Жанр:

драма, криминалистички, мистерија, трилер

Траење:

102 мин

Режија:

Woon-hak Baek

Сценарио:

Woon-hak Baek
, Kang Full


Главни улоги:


Son Hyeon-ju
  >  Chief Officer Choi Chang-sik (as Son Hyun-joo)
Han Soo Hyun
  >  Detective Jo
Ma Dong-seok
  >  Detective Oh
Daniel Choi
  >  Kim Jin-gyoo
Park Seo-joon
  >  Cha Dong-jae
Hoon Song
  >  National forensic service agent

Опис:


Chronicles of Evil е приказна за детективот и шефот на Одделот, Чои, кого благодарејќи на неговата работа и репутација наскоро го очекува унапредување. Но една вечер после пијачка со колегите, Чои ќе налета на “погрешен“ таксист кој ќе се обиде да го ограби, но Чои случајно ќе го убие! Загрижен за своето унапредување, тој ќе се обиде да ја заташка целата работа и да го сокрие телото и автомобилот и да замине дома. Но веќе следниот ден Чои непријатно ќе се изненади кога телото кое тој го сокрил, ќе се појави висејќи на градежна дигалка и започнува да ги полни насловните страници на весниците. Шокираниот Чои ја презема истрагата со цел да ги избрише сите трагови кои би можеле да доведат до него, но во исто време, таинствен телефонски повик почнува да го доведува ионака преплашениот Чои на работ на нервите.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (4)
  • A-i-deul...

    A-i-deul... (2011)

    криминалистички, трилер

    Film je snimljen prema istinitoj priči, još uvijek nerješenog ubistva koji se dogodio u ranim 1990 tim u Koreji. Slučaj je bio poznat pod imenom 'nestanak djece žaba', koji je postao nacionalni...
  • Show Me the Way to the Station

    Show Me the Way to the Station (2019)

    драма

    A young girl, Sayaka, develops a heartwarming friendship with an old man named Hasu. Based on an award-winning novel by Ijuin Shizu.
  • Deo ge-im

    Deo ge-im (2008)

    драма, трилер

    A struggling artist Hee-do is offered a million dollars to bet his life if he loses a game against a rich old man named No-shik who is dying from a terminal disease. However if Hee Do loses the game...
  • Salineuiloe

    Salineuiloe (2015)

    драма, криминалистички, трилер

    Еден од специјалитетите на корејската кинематографија се трилерите и тоа посебно оние кои ја обработуваат темата со сериски убијци. Во тој поджанр, корејските режисери пливаат како риби во вода. Овој...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.07.2022. 15:12
    Gledah ga pre neki dan. Zanr je pogodjen. Humora nema.
    U opisu , nije naleteo na pogresnog takstistu koji ga pokusava opljackati vec je nesto drugo u pitanju, vozac taksija koji je dobio zadatak da ga ubije a ima i zasto. I u filmu i u opisu , ubije ga, prikrije, i ode kuci, sve je to lepo, ali...  Nema tajanstvenog poziva i ne preuzima istragu da bi ... nego mu sef dodeljuje, a on to koristi naravno da moze da prati rad svoje grupe i da se trudi da ne bude  osumnjicen.

    U sustini dobar mi je bio i drzao paznju sve do obrta i objasnjenja, i onda kada sam vratio `film` unazad, onda sam promenio misljenje, osnova mi nije dobra, onda se vidi dosta propusta, i da su neke stvari nastimovane, a opet i za njih ne znamo pozadinu, trebali su to bolje kroz par retrospekcija.

    Ono sto su hteli da prikazu u filmu, jedna strana mi je ok, to sto prikazuju vezano kritiku policajaca i policijskih istraga, o drugoj stvari moze da se diskutuje i ona mi je sporna, samo  vec  su bila u toj godini ili godinu dana ranije dva filma koja obradjuju slicnu temu, nije sporno ukazivati, i kazem ostaju dosledni, ali mislim da su mogli sve sto mi je zasmetalo bez problema da realizuju na bolji nacin, a da ono sto su zamislili ostane nepromenjeno.  Bas imam podeljene utiske, ali naginju oni negativni. Mogu i da ih argumentujem ali bih otisao u spoiler-e, tako da mozda ce neko ostaviti jos koji komentar.
    AlexDeLarge2022-07-01 15:47:04
  • rozanik
    Senior translator
    12.07.2017. 16:34
    pa, stigo titl, ali vidim da me jos niko nije obrisao u najavi
  • 11.07.2017. 08:16
    Kao i vecina odlicnih korejskih trilera.

{{message}}

{{item.title}}