AdmiralPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
6,9
Admiral

Година:

2008

Жанр:

биографски, драма, историски, љубовен, романса, воен

Траење:

124 мин

Режија:

Andrey Kravchuk

Сценарио:

Zoya Kudrya
, Vladimir Valutskiy


Главни улоги:


Egor Beroev
  >  Mikhail Smirnov
Sergey Bezrukov
  >  General Kappel
Richard Bohringer
  >  General Zhannen
Fedor Bondarchuk
  >  Kinorezhisser Sergey Fyodorovich (as Fyodor Bondarchuk)
Nikolay Burlyaev
  >  Imperator
Oleg Fomin
  >  Nikolay Podgurskiy
Konstantin Khabenskiy
  >  Admiral
Anna Kovalchuk
  >  Sofya
Dmitriy Shcherbina
  >  Vladimir Rybaltovskiy
Viktor Verzhbitskiy
  >  Kerenskiy
Anatoliy Pashinin
  >  Rostislav Ognivtsev
Vladislav Vetrov
  >  Sergey Timirev
Elizaveta Boyarskaya
  >  Anna
Aleksandr Klyukvin
  >  Premer-ministr Pepelyaev

Опис:


Admiral je ruska ratna i istorijska drama sa elementima romanse iz 2008. godine. Kroz film, koji prati poslednje godine života ruskog kontraadmirala i docnijeg vođe Belogardejaca Aleksandra Kolčaka prožimaju se istorijski događaji u Rusiji s početka XIX veka i romantična priča glavnog aktera filma sa pesnikinjom Anom Timirjovom.
Scenarijo su napisali Vladimir Valucki i Zoja Kudrja, a režiju filma potpisuje Andrej Kravčuk. Sa budžetom od preko 20 miliona dolara, Admiral je jedan od najskupljih ruskih filmova u istoriji.
Kravčuk je ovaj film opisao rečima: „Ovo je film o čoveku koji pokašava da aktivno stvara istoriju, čoveku koji uprkos previranjima nastavlja da se bori, čoveku koji čuva svoju čast i dostojanstvo. Čoveku koji nastavlja i da voli. “
Zbog velikog uspeha filma krajem 2009. napravljena je i serijska verzija od 10 epizoda u trajanju po 48 minuta.
Radnja filma odvija se u periodu 1916-20. u doba raspada Ruske imperije, dve revolucije (Februarske i Oktobarske) i građanskog rata. Uz pozadinu „umiruće carevine“, priča prati poslednje godine života admirala Aleksandra Kolčaka (Konstantin Habenski) koji do kraja života ostaje veran svojim idealima, svojoj otadžbini i svojoj istinskoj ljubavi Ani Timirjovoj (Jelisaveta Bojarska).
Priča počinje 1916. negde na Baltičkom moru. Brod kojim komanduje kontraadmiral Kolčak u toku postavljanja mina u nemačkim teritorijalnim vodama nailazi na daleko moćniji razarač "Karl Fridrih". Izlaz iz naizgled bezizlazne situacije stvara upravo Kolčak koji uspeva da pogodi komandni most protivničkog broda i tako delimično onesposobi neprijatelja. Međutim, jedini izlaz bilo je povlačenje preko vlastitog minskog polja. U trenutku prelaza preko minskog polja, dok ih nemački brod prati, ruski mornari kleče i mole se. Na kraju Kolčakov brod ipak uspeva da sigurno prođe kroz minsko polje, nemački razarač biva potopljen nakon eksplozije jedne mine.
Film prati istorijske događaje kroz poslednje godine života ruskog admirala i jednog od vođa Belogardejaca. Aleksandar Vasiljevič Kolčak (16. novembar 1874-7. februar 1920) je bio i predsednik privremene belogardejske vlade u Sibiru. Učestvovao je u Rusko-japanskom ratu i u Prvom svetskom ratu. Kao naučnik i okeanograf učesnik je više polarnih ekspedicija (1900-1903), a njemu u čast jedno od ostrva u Karskom moru nosi njegovo ime.
Iako sam film sadrži i nekoliko istorijski netačnih podataka, reditelj je to objasnio činjenicom da je radnja filma usmerena na ličnost. Poenta cele priče je da se čast, dostojanstvo i moral mogu sačuvati u bilo kakvim životnim okolnostima.

Izvor: Prolog - svetska kinematografija na jednom mestu

Oбработил/ла:

LjubicaSP
  • Слично за гледање
  • Коментари (9)
  • Selfie

    Selfie (2018)

    мистерија, трилер

    Vladimir Bogdanov je poznati ruski pisac, a takođe i tv voditelj, koji vodi standardan život čoveka iz višeg kruga ruske elite. Alkohol, diskoteke, droga i neobuzdan seks su samo neke od svakodnevih...
  • Diversant 2: Konets voyny

    Diversant 2: Konets voyny (2007)

    воен

    Priča se nastavlja tačno tamo gde se prethodna završila. Grupa pod komandom kapetana Kaltigina uspeva da se izvuče i prebaci na teritoriju pod kontrolom Sovjetske vojske. Ali kako diverzanti nemaju...
  • Match

    Match (2012)

    драма, историски, спортски

    Goalkeeper Nikolay Ranevich and his Dinamo football team are about to play against the German footballers during the Nazi occupation of Kiev in 1942. The match is much more about honor and dignity...
  • Chudo

    Chudo (2009)

    драма

    Za osnov filma uzeti su istiniti događaji koji su se desili u Samari 1956. godine. Za vreme proslave rođendana, devojka skida sa zida ikonu svetog Nikole i počinje da pleše sa njom, ali se iznenada...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • kvrle
    Moderator
    03.11.2015. 17:56
    [QUOTE=LjubicaSP]Svako ima pravo na svoje mišljenje,
    ali nije loše da imaš i malo zadrške,
    za slučaj da nisi sve dobro razumeo LOL
    [/QUOTE]

    +1  Clap

  • LjubicaSP
    Moderator
    03.11.2015. 13:55
    Svako ima pravo na svoje mišljenje,
    ali nije loše da imaš i malo zadrške,
    za slučaj da nisi sve dobro razumeo LOL
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    03.11.2015. 12:11
    Tema filma je toliko kompleksna, složena i teška da mnogi istoričari ni danas nemaju jedinstveni stav. Revolucija nikada ne nastaje preko noći i bez razloga. Istoričari su kompetentniji po tom pitanju (uzrok-posledica). Nijedan rat nije crno-beo. Kao što su ranije forsirali jednu verziju (Crveni su super, Beli su zle čike), sada Rusija snima patriotske filmove i pumpa adrenalin u vene širokim narodnim masama. Sada je u modi suprotna verzija (Beli su anđeli a Crveni su zlotvori). Do sledeće revolucije. I tako u krug. Ko je čitao Mihaila Šolohova "Tihi Don", Borisa Pasternaka "Doktor Živago",... ko je čitao statistiku i vojno/diplomatsku prepisku toga vremena zna da nije bilo sve tako crno-belo, pardon, crveno-belo sa primesama zelenog i braon. "Admiral" je daleko ispod svega toga.    (2/10)

    Film je površan, jednodimenzionalan, jednougaoni, sniman za potrebe sadašnjih političkih prilika i nije ni snimljen da se baš svima dopadne ili ne dopadne. Koliko ljudi toliko i (ne)sviđanja. Taman posla kada bi svi imali isto mišljenje. Onda bi svi nosili istu odeću, slušali istu muziku i gledali iste filmove. I svi bi išli u Centralu da pitamo šta da gledamo, kakav post da postavimo i koju ocenu da damo.

    PS.napomenuto je da je u pitanju paušalna / laička ocena a ne ocena stručnog filmskog kritičara. Tako da sujeta tzv. "profesionalaca" nije uopšte ugrožena i napadnuta.

    PS.2.Bambi je vrh crtani u poređenju sa ovom ispod prosečnom ljubavnom dramom u vrtlogu Oktobarske revolucije.

    PS.3.Svako, ali baš svako na Forumu ima pravo na dobru ili lošu kritiku nekog filmskog ostvarenja. Bar, zasada.    Do tada, pozdrav za sve.   
    ------------------------------------------------------------------------------
    [QUOTE=LjubicaSP] Dodaću samo ono što je trebalo da naučiš još kao mali, kada si gledao Bambija:
    Kad nemaš nešto lepo da kažeš, bolje da ne kažeš ništa Wink
    [/QUOTE]
    Čim IMDB i ostali sajtovi slične tematike poslušaju tvoj savet i počnu samo da odobravaju i dozvoljavaju pozitivne kritke - odmah ću prekinuti sa posetom tih sajtova.
    Meni su podjednako drage i SUPER ocene za neki film = preporuka za gledanje tog filma, ali i LOŠE ocene = ne trošim vreme na slabo ocenjene filmove već ih zaobilazim u širokom luku.

    Paušalna kritika u 1 postu nije Sveto pismo, tako da svako može i treba da odluči šta će da gleda a šta ne.    Danilo-Naissus2015-11-03 13:37:15

{{message}}

{{item.title}}