A Good Job: Stories of the FDNY

Филм

документарен (2014)

A Good Job: Stories of the FDNY

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,9
A Good Job: Stories of the FDNY

Наслов:

Њујоршки пожарникарски приказни

Година:

2014

Жанр:

документарен

Траење:

60 мин

Режија:

Liz Garbus


Главни улоги:


Steve Buscemi
  >  Self
John Nolan
  >  Self
Larry Sullivan
  >  Self - Firefighter
Joseph Esposito
  >  Self - Firefighter
Brian McKeon
  >  Self
Salvatore Cassano
  >  Self - Firefighter
Vincent Dunn
  >  Self
Terry Golway
  >  Self - Author
Chuck Downey
  >  Self

Опис:


Овој документарец ги носи гледачите во пожарникарскиот оддел на Њујорк за да ги прикаже животите на честопати „силните и тивки херои кои се жртвуваат за да ги заштитат жителите и да му служат на градот.
Преку снимки од зад кулисите и со интервјуа спроведени од страна на наградуваниот актер Стив Бушеми, поранешен пожарникар во 55-тата станица во Менхетен, филмот ги открива личните патишта на неколкумина сегашни и поранешни пожарникари, потсетувајќи се на некои клучни мигови за њујоршката пожарна, вклучително и на интеграцијата на жените и црните луѓе, на „воените години во 60-тите и 70-тите, на пожарот во аптеката „Вондер Драг во 1966 година, кога загинаа 12 пожарникари, на пироманскиот пожар во „Хепи ленд соушал клаб во 1990 година (87 жртви), како и на трагедијата од 11 септември и на нејзиното огромно влијание врз њујоршките пожарникари.
Филмот прикажува фотографии, ретки видеоснимки од последниве пет децении, сопствени слики на Бушеми и видеа од 11 септември, како и интервјуа со повеќе пожарникари, вклучително и со членови на 55-тата станица и со поранешниот комесар на пожарникарската служба на Њујорк, Салваторе Касано. Документарецот претставува оригинален, сиров и емотивен поглед на жртвите што ги прават пожарникарите, на предизвиците со кои се соочуваат, и открива зошто семејството на њујоршките пожарникари навистина трае вечно.
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • A Dangerous Son

    A Dangerous Son (2018)

    документарен

    Овој отрезнувачки документарец раскажува приказни за децата со сериозни емоционални проблеми и за очајничките напори на нивните родители да им овозможат третман пред да се повредат себеси или...
  • Triangle: Remembering the Fire

    Triangle: Remembering the Fire (2011)

    кратки, документарен

    On March 25, 1911, a catastrophic fire broke out at the Triangle Shirtwaist Company in New York City. Trapped inside the upper floors of a 10-story building, 146 workers--mostly young immigrant women...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}