The Shannara ChroniclesPogledaj trailer!

ТВ серија

фантазија, научна фантастика, авантура (2016)

The Shannara Chronicles

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,5
The Shannara Chronicles

Година:

2016

Жанр:

фантазија, научна фантастика, авантура

Траење:

42 мин

Автори:

Alfred Gough
, Miles Millar


Главни улоги:


Manu Bennett
  >  Allanon
Ivana Baquero
  >  Eretria
Austin Butler
  >  Wil Ohmsford
Aaron Jakubenko
  >  Ander Elessedil
Poppy Drayton
  >  Amberle Elessedil
Emilia Burns
  >  Commander Tilton
Marcus Vanco
  >  Bandon
John Rhys-Davies
  >  Eventine Elessedil
Daniel MacPherson
  >  Arion Elessedil
Jed Brophy
  >  The Dagda Mor
Brooke Williams
  >  Catania
James Remar
  >  Cephelo
Reon Bell
  >  Nine-Year-Old Lorin
Mattias Inwood
  >  Lorin
Miranda Wilson
  >  Kael

Опис:


Илјадници години после уништувањето на нашата цивилизација, планетата Земја е поделена во Четири земји чие население се мешавина од раси кои вклучуваат самовили, џуџиња, тролови, гномови и луѓе. Во средиштето е семејството Шанара, чиишто наследници се зајакнати со магични моќи и чии авантури постојано ја менуваат иднината на светот. Како што се расплетува приказната се дознава дека мрачните сили, за кои што се верувало дека се поразени, започнуваат да го загрозуваат светот. Амберли (млада самовилска принцеза), Бил (последен наследник на семејството Шанара) и Еритреја (скитник од расата луѓе) сфаќаат дека само тие ја имаат моќта да го запрат злото кое надоаѓа, но мораат да склучат тешко сојузништво...

Вил Омсфорд (Остин Батлер) - Вил е млад човек кој се обидува да се снајде во апокалиптичен свет. Како полу-човек, полу-самовила, тој цел живот е соочен со предрасудите. Во очајничките обиди да го напушти своето мало село, Вил дознава дека е последен потомок на семејството Шанара кое има способност да ја контролира безвременската и моќна магија. Вил првин го отфрла своето новопронајдено наследство, но на крајот сепак го прифаќа, соочен со огромна опасност.

Амберле Елеседил (Папи Дрејтон) - Амберли е принцеза и чистокрвна вила. Како малечка останала без родители, но сеедно израснала во цврста, страствена, паметна и одлучна девојка која сака да остави трага и надвор од своите кралски должности. Станала прва девојка во Избраните, тајно друштво посветено на одбрана на Елкрите.

Еритреја (Ивана Бакеро) - Еретриа израснала во група талкачи и крадци и од малите нозе била принудена да верува на своите инстинкти за да преживее. Животот не ја разгалувал што кај неа предизвикало голема недоверба кон сите. Средбата со Амберле и Вил првин ѝ се чинела како совршено бегство од нејзината банда, но со текот на времето сфаќа дека тоа можеби била нејзината судбина.

Аланон (Ману Бенет) - Аланон е последен Друид, член на древниот ред заштитници чии членови живеат со векови користејќи магија. Кога Елкрите ќе почнад да умираат, а демонските сили ќе се заканат со уништување на светот, врз него ќе падне задачата за случување необично сојузништво со Вил, Амберле и Еритреја.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (48)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Hogar Strašni
    Administrator
    18.01.2018. 22:29
    Oni to žele da postave neki rekord na koliko televizija su emitovani. LOL
  • CSInvestigator
    Translator
    18.01.2018. 20:33
    Ali mrka kapa LOL
  • iromafia111
    Administrator
    18.01.2018. 20:16
    Možda nije:

    Iako je serija za sada otkazana, još uvijek postoji šansa za nastavak priče jer je Sonar Entertainment, studio koji stoji iza serije, započeo potragu za novim televizijskim kanalom koji bi preuzeo nastavak.

    mojtv.hr

{{message}}

{{item.title}}