Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
8,9
Meso

Година:

2017

Жанр:

драма, криминалистички, трилер

Траење:

45 мин

Главни улоги:


Vuk Kostic
  >  Glava
Nikola Pejakovic
  >  Slavko
Ljubisa Savanovic
  >  Miso
Igor Djordjevic
  >  Mirko Cvijetic
Branko Jankovic
  >  Miodrag 'Mica'
Marija Pikic
  >  Marija
Novak Bilbija
  >  Prika
Slobodan Perisic
  >  Dino
Zeljko Stjepanovic
  >  Veso
Faketa Salihbegovic
  >  Milanka (as Faketa Salihbegovic Avdagic)
Danilo Poprzen
  >  Dida
Boris Savija
  >  Advokat Djuric
Zlatan Vidovic
  >  Suki
Mugdim Avdagic
  >  Ninin otac
Aleksandar Ristanovic
  >  Konobar Vlada u 'Centarforu'

Опис:


Серијата Meso премиерно ќе биде емитувана на 28 октомври, во 21 часот на телевизиите РТС и РТРС и има вкупно девет епизоди. Сценариото го потпишува Никола Пејаковиќ Коља, а режијата Саша Хајдуковиќ.

Главни херои во серијата “Месо“ се Мирко и Славко – луѓе чии имиња асоцираат на минатите времиња, но кои на свои начини се борат со неволјите на времето во кое што живеат.

Мирко е просечен фудбалер на крајот на својата кариера, со неизвесна иднина во спортот, кој се враќа во родната Бања Лука каде ја затекнува дементната мајка, интровертниот брат и девојката која, далеку од својата родна куќа, копнее за внимание и љубов, барајќи ги на погрешни начини.

Тој затекнува и уште нешто – гостилницата на неговиот татко «Кај Рајко», од чија слава останала само репутацијата дека ќебапите тука се „подобри од оние кај Мујо“, иако и нејзината судбина е неизвесна, како поради економски причини, така и поради големите планови кои за неа ги подготвуваат големи бизнисмени.

Еден од нив е и Славко, другарот на Мирко од детството, кој во животот на својот некогашен пријател повторно се појавува ненадејно, и тоа баш тогаш, во моментот кога му е најпотребен. Во девет епизоди, нивните судбини ќе бидат во целина испреплетени и ќе влијаат на животните приказни на многу лица околу нив, додека Мирко и Славко сами го бараат својот пат до решение на животните проблеми, но и до одговорот колку човечки вредности и понатака се кријат во нив.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Nemanjici-radjanje kraljevine

    Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)

    драма, историски, авантура

    Прва серија за српската средновековна династија Немањиќи на овие простори. Серијата го следи животот на Стефан Првовенчани, и неговото крунисување за прв крал на Србија.
  • Senke nad Balkanom

    Senke nad Balkanom (2017)

    драма, криминалистички, трилер

    На маскенбал, на кој се собрани белградските најдобри од најдобрите, се случува свирепо убиство. Инспекторот Танасијевиќ (Бјелогрлиќ) набргу станува свесен дека причина за зачестените морничави...
  • Prokleti pas

    Prokleti pas (2017)

    комедија, акција

    Обично ние бираме куче, а некогаш и кучето не избира нас. Со изборот на едно куче, Александра, Јована и Марија доаѓаат во судир со криминална банда која ја предводи Сергеј, неумолив нарко дилер...
  • Hitler iz naseg sokaka

    Hitler iz naseg sokaka (1975)

    драма, воен

    Jugoslovenski film iz 1975. godine. Režirao ga je Vladimir Tadej, a scenario su pisali Zoran Petrović i Vladimir Tadej. Za vreme Drugog svetskog rata i okupacije Srbije, u višenacionalnom...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}