House of CardsPogledaj trailer!

ТВ серија

драма (2013)

House of Cards

Наскоро и вашите оцени!
Наскоро и вашите оцени!
9,0
House of Cards

Наслов:

Kuća od karata

Година:

2013

Жанр:

драма

Траење:

51 мин

Автори:

Beau Willimon


Главни улоги:


Kevin Spacey
  >  Francis Underwood
Robin Wright
  >  Claire Underwood
Michael Kelly
  >  Doug Stamper
Nathan Darrow
  >  Edward Meechum
Mahershala Ali
  >  Remy Danton
Derek Cecil
  >  Seth Grayson
Molly Parker
  >  Jackie Sharp
Jayne Atkinson
  >  Catherine Durant
Michel Gill
  >  President Garrett Walker
Elizabeth Marvel
  >  Heather Dunbar
Sebastian Arcelus
  >  Lucas Goodwin
Kristen Connolly
  >  Christina Gallagher
Sakina Jaffrey
  >  Linda Vasquez
Jimmi Simpson
  >  Gavin Orsay
Larry Pine
  >  Bob Birch

Опис:


House of Cards britka je politička dramska serija koja nas vodi iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, seksa, pohlepe i korupcije u modernom Washingtonu. Ovaj politički triler plod je suradnje za Oscara nominiranog redatelja Davida Finchera (Klub boraca, Društvena mreža), za Oscara nominiranog scenarista Beaua Willimona (Martovske ide), Oscarom nagrađenog scenarista Erica Rotha (Čudnovati slučaj Benjamina Buttona, Forrest Gump), dobitnika glumačkog Oscara Kevina Spaceya (Kako se riješiti šefa, Vrtlog života) te za Zlatni globus nominirane Robin Wright (Djevojka s tetovažom zmaja, Forrest Gump). Ova serija beskompromisna je studija moći, ambicije i američkog načina života, a njezina os je Francis Underwood (Spacey), nadzornik zadužen za provođenje stranačke discipline u Zastupničkom domu. Underwood je rođeni političar - dominantan, šarmantan, karizmatičan i nemilosrdan. On i njegova jednako ambiciozna supruga Claire (Wright) ne prežu ni pred čime kako bi sebi prokrčili put.

Osim Spaceya i Robin Wright u seriji glume i Kate Mara (Američka horor priča), Corey Stoll (Ponoć u Parizu), Kristen Connolly (Koliba u šumi), Michael Kelly (Nemogući susret) i Sakina Jaffrey (Koja je ona prava?).
Fincher je režirao prva dva nastavka serije za koje je scenarij napisao Willimon. James Foley (Glengarry Glen Ross), Joel Schumacher (Dan ludila), Charles McDougall (Dobra žena), Carl Franklin (Vrag u plavoj haljini) i Alan Coulter (Obitelj Soprano) također su dali redateljski obol Kući od karata.

Utemeljena na istoimenoj hvaljenoj BBC-ovoj miniseriji, Kuća od karata britanski parlament zamijenila je američkim Kongresom u ovoj univerzalnoj pripovijesti o političkim obmanama koja nadilazi granice nacija. U izvorniku je ovaj roman napisao bivši šef kabineta konzervativaca, lord Michael Dobbs, koji je zajedno s Andrewom Daviesom producirao adaptaciju miniserije, a ona im je potom donijela Emmyja u scenarističkoj kategoriji te televizijsku nagradu BAFTA među ostalim i za glavnog glumca. Izvršni producenti Kuće od karata su David Fincher, Josh Donen (Spartak), Eric Roth, Kevin Spacey, za Oscara i Emmyja nominirana Dana Brunetti (Društvena mreža, Pedeset nijansi sive), dobitnik Emmyja i BAFTA-e Andrew Davies (Dnevnik Bridget Jones, Kuća od karata), lord Michael Dobbs (Kuća od karata), dobitnik Emmyja John Melfi (Seks i grad, Rim, From Earth to the Moon) te Beau Willimon koji je ujedno i showrunner serije. Odmah je naručeno 26 nastavaka ove jednosatne drame, što je dosad bez presedana, a produkciju potpisuju Donen/Fincher/Roth te Trigger Street Productions, Inc. u suradnji s Media Rights Capitalom za Netflix i Sony Pictures Television.
 • Слично за гледање
 • Коментари (20)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Ingwarmar
  Senior translator
  22.06.2017. 18:35
  Petu sezonu HOC-a nije radila ista ekipa kao do sada, budući da je tvorac serije Beau Willimon napustio mjesto na kraju prošle, odlučujući se posvetiti drugim projektima. No, reći da je serija usporena, bez tempa i događanja je vrlo neumjesno i čista laž, budući da je ova sezona pretrpana likovima i radnjama, što joj na kraju i jeste najveća mana, jer zbog svega što se htjelo učiniti i predstaviti publici, ponestalo je unutarnje dramske koehzije, pa su mnoge stvari zaboravljene ili nedorečene. Stoga, točno je sve suprotno od onoga što ste naveli.Ipak, bilo bi teško reći da je HOC ikada bio realističan prikaz političkoga života Amerike, a još manje serija za zabavu, već studija moći, tako da se na kraju sve svodi na to volite li je ili ne/odgovara li Vam ili ne.Što se tiče The Americansa, očito se Vi i ostatak kritike ne slažete ni najmanje, budući da je to jedna od rijetkih serija koja je sa svakom sezonom sve bolja i bolja. [прикажи го целиот коментар]
 • 20.06.2017. 14:25
  Prica psustaje,nedostaju ideje,tegli se sa neizvesnim izborima,ako nasa ekipa pobedi serija se nastavlja,ako izgubi kraj serije,rusi se kuca od karata
 • 16.06.2017. 21:58
  Najlošija sezona, peta, do sada. Usporeno, bez tempa i događanja. Kao da je nije radila ista ekipa kao prije. Nakon "The Americans" još jedna serija kojoj je izgleda odzvonilo.