Harley and the DavidsonsPogledaj trailer!

ТВ серија

биографски (2016)

Harley and the Davidsons

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,380%
Harley and the Davidsons

Година:

2016

Жанр:

биографски

Главни улоги:


Bug Hall
  >  Arthur Davidson
Michiel Huisman
  >  Walter Davidson
Annie Read
  >  Caroline Jachthuber
Essa O'Shea
  >  Clara Davidson
Robert Aramayo
  >  Bill Harley
Ed Birch
  >  Joe Harley
Daniel Coonan
  >  Big Bill Davidson
Philip Brodie
  >  George Hendee
Wilson Bethel
  >  Ray Weishaar
Victor Bucur
  >  Theatre MC
Gabriel Luna
  >  Eddie Hasha
Baby Christopher
  >  Buyer
Ioan Coman
  >  Linesman
Christopher Dunne
  >  Drunk Relative
Martyn Ellis
  >  Wharton Jones

Опис:


Серијата не враќа на почетокот на 20-тиот век, кога двајца најдобри пријатели, Бил Харли и Артур Дејвидсон, во родниот град Милвоки ќе го изградат својот прв мотор. Откако ќе им се придружи постариот брат на Артур, Волтер, тие тројцата ќе ја основаат легендарната компанија Харли Дејвидсон. Ќе успеат да ја надминат сериозната конкуренција, да ги совладаат трагедиите на тркачките патеки, ќе преживеат Голема господова криза, па на крајот во 1936 година ќе изградат супер мотор кој со своето постоење ќе ја потврди веродостојноста на нивната издржливост и пријателство. Патот на тројцата пријатели ќе ја дефинира компанијата за идните генерации, па на најдобар можен начин ќе ја изрази американската подготвеност на ризик и желба за слобода.

“Тоа е возбудлива вистинска приказна која совршено одговара на каналот Дискавери“ - кажал Рич Рос, претседател на групацијата Discovery Channel, Animal Planet и Science Channel. “Тоа е приказна за братство, челична воља за успех и борба против конвенционалните норми во тоа време. Основачите на Харли Дејвидсон направиле нешто повеќе од мотори. Тие направиле модерно претприемништво.“

Серијата Харли и Дејвидсон прикажува како основачите на компанијата бележеа постојан раст на своите верни следбеници како никој друг конкурент, со осигурување на договорот со американската армија или пак со обука на возачите како да направат поправка во мото клубовите ширум земјата. Тие на крајот ќе ги канализираат своите извори ризикувајќи се за да го направат првиот светски супермотор - перфектен тркачки мотор за обичните луѓе.
Волтер, Артур и Бил го создале угледот на Харли Дејвидсон на опасни мотори кои одат било каде и кои овозможуваат игнорирање на сите правила. Тоа е наследство кое проживеало повеќе од 100 години во срцето на брендот и неговите верни возачи.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • The Last Right

    The Last Right (2019)

    драма, комедија

    Duhovit in romantičen film ceste je postavljen na smaragdni otok. Uspešen odvetnik Daniel po dolgih letih pride na rojstno Irsko, da bi se udeležil materinega pogreba. Na Irskem skorajda nima več...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • pina
    member
    14.09.2017. 14:18
    Previše razvučeno. Moglo je stati u dvije epizode ili dvosatni film.

{{message}}

{{item.title}}