Bleak HousePogledaj trailer!

ТВ серија

драма (2005)

Bleak House

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,5
Bleak House

Наслов:

Sumorna kuća

Година:

2005

Жанр:

драма

Траење:

510 мин

Главни улоги:


Anna Maxwell Martin
  >  Esther Summerson
Denis Lawson
  >  John Jarndyce
Gillian Anderson
  >  Lady Dedlock
Carey Mulligan
  >  Ada Clare
Timothy West
  >  Sir Leicester Dedlock
Patrick Kennedy
  >  Richard Carstone
Charles Dance
  >  Mr. Tulkinghorn
Pauline Collins
  >  Miss Flite
Phil Davis
  >  Smallweed
Tom Georgeson
  >  Clamb
Burn Gorman
  >  Guppy
Hugo Speer
  >  Sergeant George
Louise Brealey
  >  Judy (as Loo Brealey)
Anne Reid
  >  Mrs. Rouncewell
Alun Armstrong
  >  Bucket

Опис:


Hvaljeni scenarist Andrew Davies (Ponos i predrasude, Dnevnik Bridget Jones) ponovno je dokazao svoj veliki spisateljski talent adaptiravši još jedan književni klasik Bleak House Charlesa Dickensa.

Parnica Jarndyce protiv Jarndycea u samom je središtu komplicirane mreže odnosa društvenih slojeva kao i metafora za oronulost i korupciju u srcu viktorijanske Engleske. Kroz epsku paradu likova i radnji Bleak House je strastvena osuda pravnog sustava koji je danas jednako neučinkovit kao što je to bio i sredinom 19. stoljeća. U središtu zbivanja je hladna, ali prelijepa ledi Dedlock i njezina mračna tajna te nemilosrdni odvjetnik Tulkinghorn koji je želi razotkriti. Velikodušni John Jarndyce, u konstantnoj borbi s vlastitom prošlosti, i njegovo dvoje mladih štićenika Richard i Ada zaokupljeni su baš kao i ledi Dedlock zloglasnim slučajem Jarndyce protiv Jarndycea koji bi jednoj strani mogao donijeti golemo bogatstvo, ako se ikad privede kraju. Esther Summerson djevojka je koju je Jarndyce davno posvojio kako bi bila Adina družica, no u koju se sad zaljubio ne znajući za njezinu povezanost s ledi Dedlock koja bi ih mogla uništiti oboje.
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • CSInvestigator
    Translator
    06.05.2012. 13:57
    Odgledah i ja, pa da prokomentarišem... Najjača karika serije su izuzetno živopisni likovi, svaki je toliko upečatljiv da je to neverovatno. Imaju i jako zvučna imena, koja mi još uvek odzvanjaju u glavi, s obzirom koliko puta ih ponavljaju u razgovorima... Svi glumci su apsolutno fantastično odradili svoje uloge...  Clap  Kostimografija takođe na zavidnom nivou  Clap Što se radnje tiče, zadovoljna sam, ali mi nekako fali još malo dramatike i srceparajućih scena, dojalozi su jako inteligentni i ima par "lepih misli" i rečenica... Ko voli BBC-jeve drame i/ili Čarlsa Dikensa, ovo je prava stvar...
  • CSInvestigator
    Translator
    06.05.2012. 13:56


    Bleak house (2005)





    Žanr: Drama

    Jezik: engleski

    Uloge: Anna Maxwell Martin, Denis Lawson, Carey Mulligan, Gillian Anderson, Tom Georgeson, Charles Dance, Patrick Kennedy, Timothy West...

    Trajanje: 510 min



    Kroz epsku paradu likova i radnji Bleak House je strastvena osuda pravnog sustava koji je danas jednako neučinkovit kao što je to bio i sredinom 19. stoljeća. U središtu zbivanja je hladna, ali prelijepa lady Dedlock i njezina mračna tajna, te nemilosrdni odvjetnik Tulkinghorn koji je želi razotkriti. Velikodušni John Jarndyce, u konstantnoj borbi s vlastitom prošlosti, i njegovo dvoje mladih štićenika Richard i Ada zaokupljeni su baš kao i lady Dedlock zloglasnim slučajem Jarndyce protiv Jarndycea koji bi, ako se ikad privede kraju, jednoj strani mogao donijeti golemo bogatstvo. Esther Summerson djevojka je koju je Jarndyce davno posvojio, kako bi bila Adina družica, no u koju se sad zaljubio ne znajući za njezinu povezanost s lady Dedlock koja bi ih mogla uništiti oboje.


    Preuzeto sa: port.rs


    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0442632/



    [TUBE]yX8dGtyhSHk[/TUBE]



    TITLOVI



{{message}}

{{item.title}}