The Special RelationshipPogledaj trailer!

Филм

биографски, драма, историски (2010)

The Special Relationship

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,886%
The Special Relationship

Наслов:

Посебен однос

Година:

2010

Жанр:

биографски, драма, историски

Траење:

93 мин

Режија:

Richard Loncraine

Сценарио:

Peter Morgan


Главни улоги:


Dennis Quaid
  >  Bill Clinton
Mark Bazeley
  >  Alastair Campbell
Nancy Crane
  >  Protocol Officer
Hope Davis
  >  Hillary Clinton
Adam Godley
  >  Jonathan Powell
Demetri Goritsas
  >  Strategist
Matthew Marsh
  >  Foreign Policy Advisor
Helen McCrory
  >  Cherie Blair
Eric Meyers
  >  American Journalist
Marc Rioufol
  >  Jacques Chirac
Kerry Shale
  >  Advisor to the Clintons
Michael Sheen
  >  Tony Blair
Rufus Wright
  >  British Journalist
John Schwab
  >  Reporter
Lara Pulver
  >  Intern

Опис:


Терминот „посебен однос“ е создаден од Премиерот Винстон Черчил. Тој термин ги означува особено блиските политички, дипломатски, културни и историски врски помеѓу Велика Британија и САД. Некои трансатлантски сојузи имале поголемо значење и биле со поличен карактер од други. Такви биле оние помеѓу Черчил и Френклин Рузвелт; Џон Ф. Кенеди и Харолд Мекмилан; Маргарет Тачер и Роналд Реган; и Тони Блер и Бил Клинтон. Барем за некое време.
Од сценаристот и продуцент на „Фрост/Никсон“ и „Кралицата“ и добитник на номинација за Оскар пристигнува силниот нов поглед врз човечката страна на битните светски водачи. Низ историјата, Претседателот на САД и британскиот Премиер секогаш имале посебни работни односи, а природните сојузници се зближуваат кога изборот на водачот на „Лабуристите“, Тони Блер носи политички сродна душа на Бил Клинтон на британското кормило. Блер, енергичниот млад државник и Клинтон, харизматичниот „постар брат“ заедно сонуваат да го скројат светот според прогресивен терк. Нивните сопруги, Хилари Клинтон и Чери Блер ја прават четворката која ги споделува идеологиите и личните симпатии. Клинтон му помага на Блер да склопи мир во Северна Ирска; Блер ја возвраќа услугата на Клинтон кога тој е нападнат поради скандалот со Левински. Но, врската е доведена во искушение поради кризата во Косово, кога Блер повикува на акција, а Клинтон има попрагматичен пристап. Додека Блер пркосно оди по својот пат, а Хилари прави сопствена кариера во политиката, Клинтон сфаќа дека Блер тукушто ќе навлезе во нова ера и во уште еден „посебен однос“ со новиот Претседател, Џорџ В. Буш.
„Ејч-Би-Оу Филмс“ ги претставува Мајкл Шин, Денис Квејд, Хоуп Дејвис и Хелен Мекрори во приказната за двајцата светски водачи кои склопија верно, но и бурно пријателство од политичка неопходност.
  • Слично за гледање
  • Коментари (4)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Kneginja
    The Legend Of
    13.11.2010. 00:15
    [QUOTE=Kyrie]Smile

    Jedino mi je zao sto sam pronasla sve sto je receno, i screen shootove i trejlere, radnju...samo se nisam snasla gde to da postavim. To je prvi titl koji sam radila, valjda cu se bolje snaci za ostale...

    [/QUOTE]


    Čestitke za prvi titl Clap nadamo se ne i jedini Wink

  • Kyrie
    Active member
    12.11.2010. 23:49
    Smile

    Jedino mi je zao sto sam pronasla sve sto je receno, i screen shootove i trejlere, radnju...samo se nisam snasla gde to da postavim. To je prvi titl koji sam radila, valjda cu se bolje snaci za ostale...
  • Kneginja
    The Legend Of
    11.11.2010. 19:54


    Kyrie, hvala za prevod Smile

    Titl mozete preuzeti ovdje:  http://titlovi.com/titlovi/the-special-relationship-111356/

{{message}}

{{item.title}}