The ExorcistPogledaj trailer!

Филм

хорор (1973)

The Exorcist

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,186%
The Exorcist

Наслов:

Isterivač đavola

Година:

1973

Жанр:

хорор

Траење:

122 мин

Режија:

William Friedkin

Сценарио:

William Peter Blatty


Главни улоги:


Linda Blair
  >  Regan
Ellen Burstyn
  >  Chris MacNeil
Max von Sydow
  >  Father Merrin
Lee J. Cobb
  >  Lt. William Kinderman
Thomas Bermingham
  >  Tom - President of University (as Reverend Thomas Bermingham S.J.)
Barton Heyman
  >  Dr. Klein
Jack MacGowran
  >  Burke Dennings
John Mahon
  >  Language Lab Director
Vasiliki Maliaros
  >  Karras' Mother
Peter Masterson
  >  Dr. Barringer - Clinic Director
Jason Miller
  >  Father Karras
William O'Malley
  >  Father Dyer
Gina Petrushka
  >  Willi
Rudolf Schündler
  >  Karl
Arthur Storch
  >  Psychiatrist
Robert Symonds
  >  Dr. Taney
Titos Vandis
  >  Karras' Uncle
Kitty Winn
  >  Sharon

Опис:


Kultni film strave I užasa iz sedamdesetih godina adaptacija je istomenog romana Vilijama Pitera Blatija, čija je tema devojčica u koju uđe đavo, mrzitelj vere i ljudi i koji na taj način planira da ostane na samoj Zemlji.

Pun zastrašujućih scena, napeti horor film utemeljen po navodno istinitoj priči, pruža sasvim drugačiji pogled na sam obred egzorcizma, veru i crkvu. Poznata filmska glumica Kris zbog posla zajedno sa svojom dvanaestogodišnjom ćerkom preseli u Vašington. Nedugo nakon preseljenja, primećuje da njena ćerka Regan počinje čudno da se ponaša i odlučije da je odvede u bolnicu na pregled. Nakon što shvata da od lekara ne može da dobije potrebnu pomoć, Kris zatraži pomoć sveštenika...
  • Слично за гледање
  • Коментари (13)
  • The Evil Dead

    The Evil Dead (1981)

    трилер, хорор

    Rimejk kultnog horora koje je 1981. godine režirao Sem Raimi i koji je predstavljao prekretnicu u krvavosti ovog žanra. Ovaj put, on je "samo" scenarista. U središtu pažnje je devojka Mia koja sa...
  • Vacation Friends 2

    Vacation Friends 2 (2023)

    комедија, акција, авантура

    A couple who meets up with another couple while on vacation in Mexico sees their friendship take an awkward turn when they get back home.
  • The Exorcist

    The Exorcist (2016)

    драма, мистерија, трилер, хорор

    Серијата The Exorcist е базирана на истоимениот култен роман на William Blatty од 1971 година. Романот бил фокусиран на два свештеника кои изведувале егзорцизам на 12-годишно девојче во чие тело...
  • Exorcist II: The Heretic

    Exorcist II: The Heretic (1977)

    хорор

    U nastavku kultnog horora, kardinal šalje svog čoveka da istraži smrt oca Merina i uzroke demonske opsednutosti devojčice Regan.  Otac Lamont putuje svetom u potrazi za još jednom osobom opsednutom...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • ar8c
    eXtreme member
    02.11.2023. 16:54
    Pa mislim da nije ni moglo biti puno drugačije u ono vreme bez interneta i sa par kanala na TV za sve generacijski srodne ljude sa sličnim interesovanjima. Razlike mogu biti samo u nijansama

    Naravno da smo spomenuli samo neke naslove i površinski zagrebali priču, pa preskočili i jedan Omen. Već sam se negde dotakao i čitavog opusa starih naslova sa Vincent Priceom na primer. Jednostavno smo bili osuđeni da pratimo TV program i da otkažemo sve obaveze kada naleti nešto vredno gledanja Ali zato kad naleti prava stvar, sreća do neba. I dan danas pamtim kada ulovih Aliena na TV. Bioskopske premijere su bila neka druga dimenzija posvećenosti i užitka.
  • kjovo
    eXtreme member
    02.11.2023. 10:27
    Eto ar8c pa maltene kao da si opisao moj razvoj gledanja horora i citanja knjiga istog zanra,razliciti naslovi ali to je to . 
    Ma Bal vampira i nije toliko strasan ali sama atmosfera gledanja ,moji mi zabranili da gledam posto bio kasno uvece a i jelte vampiri a ionako sam sanjao neke gluposti stalno. Tako sam ja stolicu stavio u hodnik i u mraku iz pozadine gledao u dnevnoj sobi tv posto tad bilo samo jedan tv po kuci . A inace zaboravi Predskazanje i mali Demijan mi isto bio jeziv film.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.11.2023. 11:26
    Ovaj film neću gledati, i ja sam prestao da gledam horore,  više sam voleo trilere i nf , sad prednost dajem animiranim i komedijama, trileri su ostali, naravno mogu i fine drame, naravno kad naleti neki pogledam, ali gde pisati, ipak je forum, a i ovome moze naširoko da se piše. 

    Više pogledam ako se pojavi npr. senegalski, indonežanski, francuski,  japanski, tajlandski, eto i indijski.

    Mada i horor žanr ima podsta podžanrova,  i baš puno filmova,  i često se prožima sa nf, ranije mnogo više.

    Pa jeste dati film kultni, meni je izazvao neke  osnovne emocije i afektivni ton u to vreme, a bogme bilo je tu svakavih ostarenja gde mi je tokom i nakon gledanja bilo neprijatno, mučno,  Posebno kao klincu.
     
    Film `Bal vampira` da tako je preveden , meni nije toliko `strašan` više mi je npr. `Rozmarina beba`, normalno i prirodno da se utisci razlikuju . Dok mi je `Strava u Ulici Brestova` bio bas... , uskoro će skoro 40 godina, pošto sam gledao sa starijima,  auh pa nije mi bilo svejedno kao klincu tada. Leptirica i Sveto mesto isto, Glišić i na neki način Gogolj. Nakon toga sam gledao u `Trezoru` i to je bilo tipa pre podne, dobri su ali sam ih tada na drugi način sagledao.

    Ringu meni jeste dobar, eto  preveden je i roman, itd. za ostale ektanizacije poznatih dela.

    Pogresih mislio sam da je tema ovog novog filma Smile
     
    AlexDeLarge2023-11-01 13:37:50

{{message}}

{{item.title}}