Pogledaj trailer!

Филм

документарен (2016)

Pompeii: New Secrets Revealed

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,0
Pompeii: New Secrets Revealed

Година:

2016

Жанр:

документарен

Траење:

60 мин

Режија:

Ian A. Hunt


Главни улоги:


Mary Beard
  >  Herself

Опис:


Историчарката Мери Берд започнала проект Големите Помпеи и отпатувала на историска локација која што е замрзната во времето после неверојатна природна катастрофа која истовремено ја уништила и сочувала целата заедница во 79-тата година.
Постојат многу теории за Помпеите, но според истражувањата и испитувањата кои траеле со векови, се уште постојат многу тајни. Една третина од локацијата никогаш не била ископана и не се знае ништо за вистинскиот идентитет на телата во одливите.

Со помош на напредна технологија, археолозите започнале голем проект со ископуање кој ќе истражи 30% од локација која се уште е закопана под слоевите од пепел и лава, за да ја откријат вистината за луѓето кои завршиле трагично во помпејската катастрофа. Познати гипсени одливи од жртвите ќе се отстранат за прв пат од стаклените резервоари во кои се наоѓаат со десетици години поради детално испитување кое вклучува ДНК анализа!

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • kadetoni
    Moderator
    14.03.2017. 21:05
    [TUBE]GB27I_RjjHI[/TUBE]

  • VaLeRy1st
    Senior translator
    14.03.2017. 20:54
  • mircest
    eXtreme member
    16.03.2016. 23:04
    Pompeii: New Secrets Revealed (2016)

    Pompeja: novootkrivene tajne





    Žanr: dokumentarni
    Jezik: engleski
    Režiser: Mary Beard
    Glavne uloge: Mary Beard
    Trajanje: 60 min


    Sa neusporedivim pristup Pompejima i sadržajem moderne tehnologije, Mary Beard nas vodi kroz ovaj zadivljujući dio staroga svijeta.
    Po prvi puta u povijesti, CT i X-Ray oprema donosi nam novo svjetlo na tajne žrtava 79 AD erupcije. Mary Raspakirava ljudske priče iza tragične figure: gladijatori, robovi, poslovne žene i djecu. Ona ide iza kulisa 'Veliki Pompeja Project ", gdje restauratorski timovi postupno uklonjaju slojeve vremena i oštečenja od fresaka i mozaika kuća zatvorenih za javnost već desetljećima. Uz pomoć tehnologije skeniranja točke oblak, Pompeji se vide i objašnjavaju kao nikada prije.
    Marya ima neograničen pristup skrivenom skladišnom prostoru i arheološkim laboratorijima upakirane do detalja s predmetima iz svakodnevnog života Pompeja: vodovodna oprema, keramika, bojani lonci, prehrambenih proizvodi i ribarske mreže. Kako su to sve dijelovi zajedno, Marya predstavlja film koji je slavljeničkog i jedinstvenog pogleda na život u ovom izuzetnom gradu...

    Izvor: FastSerbia.com


    [TUBE]TBoUvDW47cU[/TUBE]



    Prevod uradila:
    fixup







{{message}}

{{item.title}}