DunkirkPogledaj trailer!

Филм

драма, акција, трилер, воен (2017)

Dunkirk

Оцена од корисниците
Одлично!
 
Dunkirk

Година:

2017

Жанр:

драма, акција, трилер, воен

Режија:

Christopher Nolan

Сценарио:

Christopher Nolan


Главни улоги:


Tom Hardy
  >  Farrier
Bobby Lockwood
  >  Seaman on Hospital Ship
Elliott Tittensor
  >  Highlander
Aneurin Barnard
  >  Gibson
Adam Long
  >  Sub-Lieutenant
Harry Styles
  >  Alex
Jack Lowden
  >  Collins
Barry Keoghan
  >  George
Charley Palmer Rothwell
  >  Corporal

Опис:


Евакуација на Сојузничките сили од Белгија, Велика Британија, Канада и Франција, кои беа опколени од страна на Германците во француското пристаниште Данкирк, за време на големата битка која траела од 26 мај до 4 јуни 1940 година.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (29)
  • Tenet

    Tenet (2020)

    драма, акција, научна фантастика, трилер

    Џон Давид Вашингтон е главниот „Протагонист“ во овој научно-фантастичен, акциски спектакл на режисерот Кристофер Нолан. Вооружен со само еден збор, Тенет, борејќи се за опстанок за целиот свет...
  • Wind River

    Wind River (2017)

    драма, криминалистички, мистерија, акција, трилер

    ФБИ агент ги здружува силите со градски ветеран за да го истражат убиството кое се случило во еден индијански резерват...
  • Spider-Man: Homecoming

    Spider-Man: Homecoming (2017)

    акција, научна фантастика, авантура

    Воодушевен од искуството со кое се стекнал дружејќи се со “Одмаздниците“, Питер Паркер се враќа дома каде што живее со тетка му Меј. Тука продолжува да ги развива своите способности под будното око...
  • Hacksaw Ridge

    Hacksaw Ridge (2016)

    биографски, драма, историски, воен

    Во пролетта 1945. година - американските воени сили се соочија со најважната и најопасната борба на Пацификот, но еден војник се истакна поинаку. Тоа беше Дезмонд Т. Дос кој одби да носи оружје и да...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Dee_Monk
    eXtreme member
    03.12.2018. 17:30
    Buduci da mi je film skupljao prasinu dobra 3-4 meseca na HDDu, otisao je na delete...ajd dok sam ovde-skoknem da vidim vase utiske i komentare...i ne kajem se... LOLLOL
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    02.12.2018. 03:14
    Film je pravo ratno govance. Od "crno belih" herojskih propagandnih epopeja snimanih posle WW2, u fazonu saveznici su super, nacisti su bad boys... ovde je priča drugačija... Sem kraja, i to u siluetama ćete videti nemačkog vojnika... Znači, da se Dojčland ne uvredi. Sa druge strane ako je ovo stvarno stanje stvari kako je zaista bilo onda je ovo vrhunsko razotkrivanje britanske vojne nemoći i nesposobnosti. Imali su samo da su ostrvo.

    Priča filma je bežanje, bežanje, bežanje i... opet bežanje. Ovo nije vojska, ovo je grupa dečaka u uniformama, bez dana osnovne vojne obuke, ponegde i bez oružja, koja beži i gine. Nema ni v od vojske, vojnog umeća, otpora, strategije, odbrane, logistike... Nisam bio tamo 1940. ali mi je neverovatno da ljudi čekaju mirno u redu da ih neko pobije. Veća gužva, veća šansa za velikim gubicima. Slažem se da je to trebalo organizovati ali samo kompletni idiot je smislio ovakvu evakuaciju na plaži.

    Srbi imaju Kosovski boj, Britanci imaju Dankerk, mada se postavlja pitanje zašto Nemci nisu zbrisali ili zarobili skoro sve Britanske i Francuske vojne snage u tom trenutku nadmoći. Politika? Masonerija? Ko će ga znati.

    Film koji bih preporučio za izbef+gavanje u širokom luku.

    Film ima i sitnih vizuelnih gafova, ali glavni nedostatak je rascepkanost i rasplinutost priče. Opšta bežanija vojske koaj liči na decu bez dana obuke, ulične borbe gde nevidljivi nacisti pucaju a deca dobijaju metak u leđa,... Razočaravajuće. Ovo je katastrofalan britanski vojni poraz ili bolje rečeno debakl koji eto, uspešnom diplomatijom nije završen opštim krvoprplićem.

    Veliki poraz koji je odmah medijski i propagandno proglašen velikom pobedom nad nadmoćnim neprijateljem (zvuči poznato zar ne). Sve strane u ratu su imale odličnu medijsku mašineriju. Prikaz kako Britanci brane Francusku i Francuze je možda jedina dobra stvar ovog filma.

    IMDB:   7,9      Lična:   4,9       

    Ps.ne vidim nijedan razlog zašto bi britanska publika bila zadovoljna ovim ratnim filmom, ali nijedan.   
  • Rakan
    eXtreme member
    28.03.2018. 21:09
    Ratni filmovi su najbolji filmovi, a među najboljima ima onih koji i nisu baš najbolji.
    Takav film je na žalost i ovaj.
    Početak je obećavao, (bežanija i pripreme za evakuaciju), ali sama evakuacija je veoma uprošćeno prikazana, da bolje da je nisu ni snimali. Film bi bio dobar i da je napravljen samo rez i sledeća scena, svi su oni u Engleskoj.

    Nolan (sjajan inače) ovde je se dotakao nečeg što mu možda i ne leži, ali je bilo bitno da proba. Bar je on prošetao kroz toliko raznih žanrova, i ostavio trag u svakom.

    Likovi su bezbojni i iskreno baš me je brigalo da li će neki da preživi. Eventualno čičica što je sa sinom plovio brodicom da spasava vojnike.

    Ne bi mogao da kažem da je ovo loš film. Kad se radi o Nolanu, to svakako bi bilo i glupo reći, ali kad bi rekao da postoji bar 150 boljih ratnih filmova, onda mislim da bi rekao pravu stvar.
    Kao filmove koje bi svakako trebalo pogledati pre ovoga, tu je Gibsonov dragulj o vojniku bez oružija, zatim dva fenomenalna bisera Klinta Istvuda o Ivo Džimi, Zastave naših očeva i Pisma sa Ivo Džime, zatim toliko dobrih ratnih epova iz 60-tih i 70-tih, bar 50 ruskih ratnih klasika, čak i 10-tak jugoslovenskih partizanština... Ma sve je to bolje od ovog filma, gledajući žanrovski i glumački, ali nije gubljenje vremena ni ovaj film pogledati.

    Prosto Nolan je razmazio gledaoce sa nekim velikim pričama i nedostižnim dometima, i sve što uradi manje od toga, kao da je propast. A nije.

    Ocena 7 od 10.

{{message}}

{{item.title}}